Elérhető a Novell Access Manager 3

Hirdetés


A Novell bejelentette, hogy elérhető hozzáférés-kezelési megoldásának következő generációs változata, a Novell Access Manager 3. Az új termék biztosítja a tágabb értelemben vett vállalati környezet, azaz az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak problémamentes, biztonságos hozzáférését a web alapú tartalomhoz és a vállalati alkalmazásokhoz – a biztonsági szint és az információk elérhetőségének korlátozása nélkül. A Novell bejelentésének magabiztosságát erősítheti, hogy a Gartner elemzőcég a 2006 második félévére vonatkozó, a webes hozzáférés-kezelést vizsgáló jelentésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. (A Gartner a „Magic Quadrant for Web Access Management, 2H06” elemzésében a vezető kategória – a „Leaders” – szereplői olyan vállalatok, melyek ismerik a piaci viszonyokat, jelenleg jól teljesítenek, és megoldásaik folyamatos fejlesztése révén meg is tudják őrizni vezető pozíciójukat ezen a területen.)

„Minden vállalatnak, amelynek szabályozásoknak vagy kormányzati előírásoknak kell megfelelnie, összetett hozzáférés-kezelési megközelítésre van szüksége. A Novell Access Manager 3 segítségével nem csupán erősebbé válik a biztonsági szabályozás a tágabb értelemben vett vállalati környezetben, vagyis a partnerek és ügyfelek számára is, hanem leegyszerűsíthető a hozzáférés és növelhető a termelékenység, ezzel együtt pedig idő és pénz takarítható meg” – nyilatkozta a felmérés ismeretében Kent Erickson, a Novell alelnöke, a személyazonosság- és biztonságkezelési területért felelős vezérigazgató.

A vállalat ismertetője szerint a Novell Access Manager 3 egypontos webes beléptetéssel és problémamentes távoli hozzáféréssel nyújt megoldást a vállalati biztonság és hozzáférés-kezelés problémáira. Az új verzió teljes mértékben integrálja a szabványokon alapuló személyazonosság-kezelés megoldásait, így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a személyazonossághoz kapcsolódódó információikat a szervezeti és technikai kereteken belül biztonságosan osszák meg. Emellett a Novell Access Manager 3 innovatív megközelítést biztosít az integrált megoldások telepítésének leegyszerűsítésére, mivel képes dinamikusan fordítani a személyazonosság-kezelési szabványok között, például a Liberty Alliance és a Security Assertion Markup Language (SAML) között is. A Novell Access Manager 3 tartalmaz egy integrált, kliens használatát nem igénylő Secure Sockets Layer virtuális magánhálózatot (SSLVPN) is, amely lehetővé teszi a gördülékeny hozzáférés-kezelést és a szerep alapú hitelesítést a háttéralkalmazások felé.

Azóta történt

Előzmények