Elégedett az Albacomp

Az idén 25 éves Albacomp ma sajtótájékoztatón ismertette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az árbevétel eddig a éves célkitűzésnek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek.

Hirdetés

„A tavalyi év az egész informatikai piac számára különösen nehéz volt. Ennek egyik oka – a gazdasági válság mellett – a kormányzati szektor befagyasztott informatikai beszerzései. Emiatt az Albacomp tavaly mintegy 30%-os bevételkiesést szenvedett el. Idén azonban reményeink szerint felgyorsulnak a függő projektek, valamint a már leszerződött projektjeinknek is köszönhetően elérjük a 15 milliárd forintos árbevételt, amely mellett 300 millió forintos üzemi eredménnyel számolunk” – nyilatkozta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója. „Tavaly és idén is a rendszerintegrációra, a konzultációra és teljes körű informatikai szolgáltatásokra, egyszóval a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra helyeztük a hangsúlyt, míg a nagy finanszírozási igényű, de kis profitot eredményező üzletágak, mint például a kiskereskedelem és disztribúció, háttérbe szorultak. A gyártás folyamatában is a projektszemlélet vette át a szerepet, hiszen ma már egyik cég sem teheti meg, hogy raktárra gyártson készülékeket” – folytatta a vállalatvezető.

Az Albacomp cégcsoport szervezeti átalakításokkal és költségracionalizálással alkalmazkodik a megváltozott piaci helyzethez – jelentették be. A cégcsoporton belül a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúra-szállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős.

„A közbeszerzések területén tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az idén várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így minden ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető interaktív tábla és Classmate PC-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk” – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Balázs Zoltán, az Albacomp RI ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

  • Befektetőt keres az Albacomp

    Lapértesülések szerint az informatikai vállalatnak legalább 600 millió forintra lenne szüksége. Két komoly érdeklődő is van.

Előzmények