Elbocsátó üzenet a CA-tól

Hirdetés

A CA Inc. (Computer Associates) 1700 munkatársát lesz kénytelen rövid időn belül elbocsájtani, miután az első negyedév pénzügyi adatai szerint a nettó árbevételük 64 százalékkal csökkent, ráadásul e mellett a költségeket sem tudták kordában tartani. A valaha szebb napokat is megélt New York-i székhelyű vállalat most próbál magához térni a könyvelési botrányok okozta sokkból, és igyekszik kilábalni az évek óta tartó veszteségből: a korábbi vállalatvezetők lemondása után több ponton is átszervezik a társaság profilját. A mostani megszorításoktól 200 millió dolláros kiadáscsökkenést remélnek már rövid távon.

A június 30-án zárult negyedévben már 3 százalékkal (956 millió dollár a bejelentett árbevétel) javult a bevételi adat, a nettó jövedelem azonban 35 millió dollárra csökkent a tavalyi 97 millióról, és a részvényenkénti 10 centes csökkenés is figyelmeztető jelzés a szoftvervállalat számára.

A CA Magyarországon is aktív szereplője az informatikai piacnak, legutóbb az Albacomppal – kibővítve korábbi, termékértékesítésre, -bevezetésre és -támogatásra vonatkozó együttműködését – alapítottak egy közös nemzetközi oktatóközpontot (Authorized Training Center), amelynek felhasználói és partnerminősítő tanfolyamaira a hazai ügyfelek és partnerek mellett egész Európából várnak hallgatókat. A képzések magyar és angol nyelven folynak, amelyekhez az oktatókat részben az Albacomp, részben a CA biztosítja. Az oktatóközpont létrehozásával a két cég szeretné elősegíteni, hogy a régióban egyre nagyobb számban ismerjék meg a CA legújabb termékeit az adatmentéstől a vírusvédelmen át a desktop-, szerver-, alkalmazás- és szolgáltatás-felügyeleti megoldásokig.

Azóta történt

Előzmények