Eladó a cd.com

Jövő héten nyilvános árverésen kerül kalapács alá a cd.com. Az árverezést a sedo.com, a domainnevek értékesítésére szakosodott portál végzi majd. A namepros.com több mint 1 millió dollárra becsülte a cd.com értékét, s az árverezés valószínűleg nagy érdeklődést kelt majd kompakt lemezek gyártóinak, forgalmazóinak és kiadóinak körében.

Egyre ritkábbak az olyan domainnevek, amelyek termékeknek, szolgáltatásoknak széles skáláját nevezik meg. Így például a creditcards.com 2,75 millióért, a men.com 1,3 millióért, a loans.com 3 millióért vagy a business.com 7,5 millióért (USA dollár) kelt el. A sokakban tiszta, egyértelmű termékképet kiváltó cd.com névnek megvan a hatása: reklámozások nélkül is havonta 70 ezren látogatják a cd.com oldalát, bár annak az elmúlt 12 évben semmiféle tartalma nem volt. Ez a jelenség is tükrözi a domain nevének piaci értékét.

A cd.com név a legmagasabb ajánlatot adóhoz kerül azon a publikus, online aukción, amelyre augusztus 23-án kerül sor. Információk megtekinthetők a www.cd.com oldalán.

Azóta történt

Előzmények