Két ezüst- és öt bronzérmet szereztek a magyar diákok

A magyar diákolimpikonok a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával készültek fel az idén Ukrajna által rendezett eJOI-ra.

Az Ukrajnában zajló háború miatt a 2022-es Európai Junior Informatikai Diákolimpia (eJOI) teljes egészében online zajlott – a magyar diákolimpikonok a Debreceni Egyetem gépterméből vettek részt rajta szeptember 19. és 25. között, a szervezésben a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium is közreműködött.

Idén összesen nyolc magyar diák vett részt a megmérettetésen, egy hivatalos és egy nem hivatalos csapatban. Mindannyiukat a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

A szervezők a hivatalos versenyzők pontszáma alapján alakították ki az éremhatárokat, utána sorolták be és adtak érmet a nem hivatalos versenyzőknek is – a hivatalos versenyzők által elért határok szerint. Az erős mezőnyű versenyen összesen 172 diák indult Európából és számos Európán kívüli országból. A mezőny felső fele kapott érmeket, ebbe a szegmensbe heten is bekerültek a magyar delegáltak közül.

Ezüstérmet szerzett:

  • Czanik Pál (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium)

  • Vámosi Bendegúz (Debrecen, Fazekas Mihály Gimnázium)

Bronzérmet szerzett:

  • Horváth-Varga Márton (Szentendre, Ferences Gimnázium)

  • Szilágyi Balázs (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium)

  • Görömbey Tamás (Debrecen, Fazekas Mihály Gimnázium)

  • Keresztély Zsófia (Budapest, Szent István Gimnázium)

  • Sánta Gergely (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium)

Az eJOI a tizenöt és fél éves vagy annál fiatalabb diákok versenyprogramozási megmérettetése – jó eséllyel sokuk nevével találkozhatunk a következő évek programozási versenyein is.

Azóta történt

Előzmények