Ingyenes informatikai képzésre lehet jelentkezni!

Ösztöndíjat is kínál a tandíjmentes nemzetközi informatikai és kommunikációtechnológiai képzés, amelyen a műszaki kurzusokat üzletfejlesztési és innovációs ismeretek egészítik ki. A diákok két európai nagyvárosban tanulhatnak, illetve nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett gyakornoki programban is részt vehetnek a képzés során. A Kelet-Közép-Európában kizárólag Budapesten működő EIT ICT Labs mesterképzésre 2013. június 30-ig várják a jelentkezéseket.

A programot, 8 európai ország 19 egyeteme közül választva, két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. Az EU-s állampolgárok számára tandíjmentes közös képzésben, a kelet-közép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vesz részt, három szakiránnyal.

Hirdetés

Egy év Olaszországban

Budapesten jelenleg az ELTE a Service Design and Engineering (szolgáltatásközpontú programtervezés), valamint a Security and Privacy (biztonság és adatvédelem) programokon várja az informatikus vagy matematikus alapképzést idén befejező vagy már korábban diplomát szerzett szakembereket. A fenti budapesti szakokra jelentkezők az első évet az olaszországi Trento Egyetemén végezhetik.

Az európai szintű közös képzést az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) által létrehozott informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs indította el 2012-ben. A program célja olyan kreatív, vállalkozási ismeretekkel is rendelkező informatikus szakemberek képzése, akik szakmai feladataikat önállóan és csoportmunkában is képesek magas szinten elvégezni.

A képzéssel kapcsolatban Pribil Dávid, az EIT ICT Labs Master School elsőéves, jelenleg Svédországban tanuló hallgatója elmondta: „Workshopok formájában tanulunk, ami projektmunkára ösztönöz, és új tanulási módszerek, illetve stratégiák kialakítását teszi szükségessé. A képzés sajátossága az üzleti ismereteket és vállalkozói szemléletet közvetítő Innovation and Entrepreneurship (innovációs és üzleti) Minor, mely minden szakon egységes. Egy adott szakirányon belül, az első évfolyamon valamennyi egyetem ugyanazon alapozó tárgyakat kínálja. Eltérés a másodéven mutatkozik, ahol a szakirányos tárgyakat és szakmai gyakorlatot az adott egyetem és ipari partnereinek kutatási profilja határozza meg.”

Információk

Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont 2013. június 30-ig várja az informatikai mesterképzés iránt érdeklődő, elsősorban informatikus, villamosmérnök vagy matematikus alapképzettséggel rendelkező diákok jelentkezését. További információk az ictlabs.elte.hu honlapon érhetőek el. A pályázathoz az angol nyelvtudás, valamint a megfelelő informatikai, illetve matematikai tanulmányok elvégzésének igazolása mellett, motivációs levelet kell csatolni. A jelentkezők a pályázat időpontjában döntik el, hogy a képzés első és második évét mely európai országban teljesítik. A programban, a két magyar egyetem mellett, Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, Svédország, Finnország, Németország és Olaszország neves egyetemei vesznek részt.

A jelentkezők pályázati anyagát előzetesen ellenőrzi az EIT ICT Labs Budapesti Hallgatói Szolgáltató Irodája, amennyiben a jelentkezők továbbítják a dokumentumokat az xeurope@ictlabs.elte.hu címre. Ezt követően, a végleges, kinyomtatott dokumentációt 2013. június 30-ig kell eljuttatni az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont címére.

Az első 5 pályázó meghívást kap az „EIT ICT Labs Trentói Nyári Egyetem 2013” rendezvényre, melyre 2013. július 22. – 2013. augusztus 4. között kerül sor Olaszországban. A szállás- és utazási költségeket a szervező állja.

Azóta történt

Előzmények