Hirdetés

2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

500 ezer eurós összdíjazású páneurópai versenyt hirdet az EIT Digital

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Innovatív, különleges technológia megoldásokat kínáló vállalkozások pályázhatnak öt digitális területen 2017. október 8-ig.

Az EIT Digital versenyére olyan növekedési fázisban lévő és nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozások – vagyis scaleupok – jelentkezését várják október 8-ig, amelyek sikeres technológiai megoldást kínáló termékkel vagy szolgálatatással rendelkeznek a következő öt terület valamelyikén: digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek. A győztesek egyenként 100 ezer euró összértékű támogatás nyerhetnek, amelynek részeként egy éven keresztül piac- és ügyfélszerzéshez, valamint a növekedéshez szükséges tőke bevonáshoz kapcsolódó személyre szabott támogatást nyújt számukra az EIT Digital üzletfejlesztői csapata, továbbá 50 ezer eurós pénzjutalmat is kapnak.

„A tech cégeknek magas színvonalú, személyre szabott támogatásra van szükségük ahhoz, hogy új ügyfeleket szerezzenek, valamint befektetéshez jussanak” – mondta el Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója. „Kiváló páneurópai üzleti és technológiai hálózata, valamint eddigi üzleti eredményei révén, az EIT Digital abban az egyedülálló helyzetben van, hogy segíteni tudja ezen ígéretes vállalkozások nemzetközi piacra lépését és fejlődését.”

A budapesti csomópont 2012-ben konzorciumként alakult azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a magyarországi és a közép-kelet-európai innovatív infokommunikációs környezet fejlesztését. A konzorcium alapító tagjai az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom, melyekhez 2017 elején csatlakozott az OTP, az MTA Sztaki, az Evopro és az E-Group.

Idén először Budapest adhat otthont az EIT Digital verseny egyik döntőjének. A budapesti csomópont már korábban is részt vett a szervezet digitális pénzügyekhez kapcsolódó tevékenységében: 2017 augusztusában 17 ország 40 informatikus hallgatója részvételével rendezte meg az EIT Digital első Blockchains nyári egyetemét.

Az EIT Digital Accelerator mintegy 40 tapasztalt üzletfejlesztőből és tőkebevonási tanácsadóból álló csapata Európa 13 városában és San Franciscóban segíti a fiatal vállalkozásokat. 2012 óta szakembereink 250 startupnak nyújtottak támogatást a nemzetközi piacra lépésben és új ügyfelek elérésében, valamint közel 80 millió euró befektetéshez segítették őket hozzá. Az EIT Digital Accelerator portfóliójában szereplő vállalkozások összesen több mint 250 millió euró befektetéshez jutottak.

Az EIT Digital versenyére olyan, az elmúlt 10 évben alapított vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely országában található, és 2016-os összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni.

Minden kategória öt legjobb csapata kap lehetőséget arra, hogy személyesen is bemutatkozzon a szakmai zsűri előtt. A döntőket 2017 végén a következő európai nagyvárosokban rendezik:

  • digitális városok, Trento, 2017. november 28.
  • digitális ipar, Eindhoven, 2017. november 29.
  • digitális jóllét, Madrid, 2017. november 30.
  • digitális pénzügyek, Budapest, 2017. december 4.
  • digitális infrastruktúra, Berlin, 2017. december 11.

2014 óta 27 európai ország több mint 1400 vállalkozása jelentkezett az EIT Digital által szervezett versenyre, s a legtöbb győztes startup ma már nemzetközileg sikeres cég. A tavalyi évben a magyar tulajdonú BeeRides, a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója, bejutott a digitális városok döntősei közé.

Előzmények

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.