EICTA, Fujitsu, Magyar Telekom – személyi hírek

Hirdetés

Magyar tag az EICTA elnökségében

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökét, Kovács Zoltánt újra beválasztották az EICTA (Európai Digitális Technológiaipari Szövetség) elnökségébe. Az EICTA közgyűlése – amelyen Viviane Reding, az Európai Unió információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosa is részt vett – újraválasztotta Rudy Provoostot (a Philips Consumer Goods vezérigazgatóját) és John Higginst (az INTELLECT igazgatóját), a szervezet korábbi elnökét és alelnökét. A tisztújításon Kovács Zoltán a második legtöbb szavazattal került be a rangos európai testület húszfős elnökségébe. Az elnökségben egy évre újraválasztott magyar tag az új uniós tagállamok információs szövetségeinek nemzetközi aktivitásaiért és érdekképviseletéért felel majd.

Új termékigazgató a Fujitsu Siemens Computers Kft.-nél

Az új vezető Taal János a Fujitsu Siemens Computers Kft. nagyvállalati üzletágának termékigazgatója. Taal feladatai közé tartozik a vállalat által fejlesztett nagyvállalati termékek piaci részesedésének növelése, piaci pozícionálása, a kiemelt projektek összefogása, valamint a stratégiai partnerekkel való együttműködés.

A 37 éves szakember villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen védte meg. A pénzügyi vállalkozásokkal kapcsolatos közgazdasági tanulmányait a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végezte. Informatikai karrierje 1998-ban kezdődött, amikor az Unitis Rendszerház Rt. account menedzsereként a kis- és nagyvállalati ügyfélkapcsolatok ápolását és az SAP bevezetések kereskedelmi támogatását kapta feladatául. 2000-ben a Bull Magyarország bízta meg a Unix és az Intel szerverek divízió üzletágvezetői feladatival. Nevéhez fűződik az első kormányzati Bull Phare projektek közbeszerzési pályázatainak sikerre vitele. 2001-től az IBM Magyarország Unix szerverek üzletágának technológiai tanácsadója volt, ahol ebben a minőségében közreműködött az Erste Bank központi banki rendszerének IBM eszközökre cserélésében. Ezt követően üzletágvezetőként csatlakozott az IBM Magyarországhoz. A négy itt töltött év alatt 30%-kal növelte a Unix szerverek piaci részesedését és egyúttal piacvezetői pozícióhoz segítette vállalatát. Tevékenysége révén az üzletág éves bevétele megkétszereződött.

A Crnogorski Telekom új vezetője

A Crnogorski Telekom többségi tulajdonosa, a Magyar Telekom Szász Dánielnek, a T-Online Magyarország Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettesének megválasztását javasolja a saját kezdeményezésére távozó Makai Bence utódjául a Crnogorski Telekom következő közgyűlésén.

Szász Dániel 35 éves, közgazdász diplomával rendelkezik. Pályafutását a General Motors Csoportnál kezdte, ahol 1994-től különböző menedzseri és pénzügyi vezető pozíciókban dolgozott az Opel vállalatainál Magyarországon és Németországban. 2002-től a GM Daewoo Central and Eastern Europe ügyvezető igazgatói feladatát látta el. A szakembert 2004. január 1-jével nevezték ki a T-Online Magyarország Zrt. (korábban Axelero Rt.) pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztjára. Szász Dániel részese lett a Magyar Telekom Csoport egyik legdinamikusabban növekvő üzleti területe, a szélessávú internet ugrásszerű elterjesztésének, továbbá jelentős szerepet játszott az [origo] internetes portál piacvezető pozíciójának elérésében és megtartásában, valamint a T-Online Magyarország által az utóbbi időszakban végrehajtott akvizíciókban (iWiW közösségi portál, Adnetwork online marketingszolgáltató).

Azóta történt

Előzmények