Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Együttműködik a Cisco és a Microsoft

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

A két vállalat célja a biztonsági fenyegetések elleni hatékonyabb védekezés.

Hirdetés

A Cisco Systems, Inc. és a Microsoft Corporation ma bejelentették, hogy együttműködésre lépnek egymással, melynek keretében megosztják és integrálják biztonsági és „egészségmegőrző” technológiáikat. A szövetség célja, hogy a két vállalat együtt olyan megoldásokat hozzon létre, melyekkel közös ügyfeleik még hatékonyabban tudnak védekezni a biztonsági fenyegetésekkel és a rosszindulatú szoftverekkel szemben – áll a közös sajtóközleményben.

A megállapodás értelmében a Cisco és a Microsoft a technológiai információk megosztásával fogja biztosítani a Cisco Network Admissions Control (NAC) és Microsoft Network Access Protection (NAP) alapú megoldások kompatibilitását. A vállalatok így jobb együttműködést fognak megvalósítani a NAC és a NAP architektúra jövőben megjelenő változatai között. A koordinált megközelítés révén a felhasználók integrálhatják a Cisco hálózati infrastruktúrájába beágyazott biztonsági funkciókat és a Microsoft Windows biztonsági szolgáltatásait. Így lehetőségük lesz rá, hogy maguk válasszák meg azokat a technológiákat, amelyek egyszerű, koordinált megoldásokat biztosítanak. A két vállalat emellett támogatni fogja a hálózati bejelentkezési és a hozzáférés-vezérlési módszerek szabványosítását is, elősegítve ezzel szélesebb körű elterjedésüket.

A mai bejelentés a Cisco és a Microsoft közötti korábbi sikeres, számos más technológiát és piaci szegmenst érintő projektre épül, mint például az adatközpont-architektúrák, IP-telefónia, az IPv6, az otthoni hálózatkezelés/média, valamint a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak készített megoldások és értékesítési akciók. A biztonság területe fontos kiterjesztése a korábbi együttműködésnek, mely keretében a két vállalat már dolgozott együtt a virtuális magánhálózatok (VPN) és a vezeték nélküli biztonság terén.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.