Egyre jobban pörög az Instagram

Már 600 millió felett jár az aktív felhasználók száma, naponta 4,2 milliárd kedvelést kapnak a feltöltött képek. Hatalmas reklámbevétel a Facebooknak.

Hirdetés

Megkétszerezte aktív felhasználói bázisát az Instagram az elmúlt két év során. A júniusban félmilliárddal büszkélkedő képmegosztó szolgáltatás mára elérte a hatszázmilliós határt, tehát kevesebb mint fél év alatt százmillió új, legalább havi szinten aktív ügyfélre tett szert. A felhasználók 90 százaléka 35 évnél fiatalabb.

A félmilliárdos bejelentés és a 400 milliós ügyfélszám között még kilenc hónap telt el, a bővülés ezek alapján továbbra is gyorsuló tendenciát mutat. Ennek legfőbb oka az, hogy 2012-ben a Facebook felvásárolta a vállalkozást, akkor még csak 30 millióan használták a szolgáltatást. Fontos azonban az is, hogy az alkalmazás rengeteget változott az elmúlt időszakban, a fejlesztők igyekeznek a felhasználók kedvében járni, illetve a jó ötleteket átvenni a konkurenciától. Ez megmutatkozik például abban, hogy egyre több Snapchat funkció érhető el az Instagramon is.

Az ismertetett adatok szerint a felhasználók 20 százaléka él az USA területén, összességében napi 95 millió képet töltenek fel az emberek, amihez 4,2 milliárd kedvelés is társul. Bár eredetileg reklámmentes képmegosztó alkalmazásnak indult, mostanra a top száz márka több mint 90 százaléka rendelkezik felhasználói fiókkal, és ezeket arányaiban sokkal többen követik, mint bármelyik másik platformon. Az előrejelzések szerint az 1 milliárdért felvásárolt szolgáltatás jövőre 2,8-3 milliárd dolláros reklámbevételre számíthat.

Azóta történt

Előzmények