Hirdetés

Egymilliárd egeret adott el a Logitech

Hirdetés

A Logitech ma bejelentette, hogy eladta egymilliárdodik számítógépes egerét. Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított cég rövid idő alatt megvetette lábát a Szilícium-völgyben is. Első kiskereskedelmi forgalomban kapható egerét 1985-ben mutatta be, és 1996-ra már százmillió eladott példánynál járt, hét évvel később pedig már az 500 milliós határon is túl volt. A Logitech ma több mint 100 országban árul egereket, és naponta átlagosan 376 000, havonta összesen 7,8 millió darabot gyárt.

A Gartner szerint ma már több mint egymilliárd ember használ számítógépet világszerte, és ez a szám újabb egymilliárddal fog nőni 2014-re. A Logitech ennek megfelelően folytatja a a fejlesztést, hogy izgalmas újításokkal tudjon majd a következő egymilliárd egérfelhasználó kedvében járni.

„A gesztusokat felismerő Logitech MX Air légiegér és a hibrid Logitech diNovo Mini tenyérnyi méretű billentyűzet már mutatnak valamit abból, hogy milyen irányú újítások várhatók a Logitech következő generációs eszközeitől. Míg termelékenységi szempontból a hagyományos billentyűzet és egér továbbra is ésszerű választásnak tűnik, a digitális életterek és a kikapcsolódás új formái egészen új utakat nyitnak a számítógéppel való kapcsolatteremtésben, legyen szó akár fizikai érintésről, hangvezérlésről vagy valami egész más és új dologról” – villantotta fel a lehetőségeket Rory Dooley, a vállalat vezérlőeszközöket gyártó üzletágának igazgatója.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények