2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Egy korszak vége: Yahoo helyett Altaba

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Business Insider

Miközben javában izmoznak a felek a Verizon-féle felvásárlás körül, a megmaradó részek elvesztették Yahoo-jellegüket. Az új név az Alibaba csoportra utal.

Az eddig ismert Yahoo nincs többé, ahogy mától Marissa Mayer sem vezeti tovább a vállalatot. Ahogy arról az IT Café is beszámolt korábban, a Verizon 4,8 milliárd dollárt fizetett a cég nagy részéért, amiből ugyan kimaradtak az Alibaba részvényei, az alaptevékenységhez nem kapcsolható szabadalmak, illetve egyéb mellékhajtások. Ezeket mostantól Altaba néven kell keresni, már ha valaki kíváncsi rájuk.

H​i​rde​t​é​s

Mindössze öt vezetőségi tag marad a csapatban, Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas Mclnerney és Jeffrey Smith. Mindenki más, a már említett ügyvezetőasszonnyal együtt más utak után néz. Igaz, Marissa Mayer ígéretet kapott arra, hogy a felvásárlás után is szerephez jut a Verizon égisze alatt, de hogy pontosan milyen feladatot képzeltek el számára, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Közben az egész ügylet billegni kezdett, miután a több mint egymilliárd ügyfél adatait érintő botrány napvilágra került, ugyanis a Verizon vezetősége becsapva érezte magát, emiatt további kedvezményeket kért, sőt az is előfordulhat, hogy a kellemetlen hírek nyomán elállnak a vásárlástól.

A Yahoo (vagyis mostantól Altaba) esedékes pénzügyi jelentése során további információk várhatók a felvásárlással és a biztonsági incidens hatásaival kapcsolatban, még januárban.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.