Egy fénymásológép-szerelő vallomásai

A Canon közleményben figyelmeztette ügyfeleit, hogy a karácsonyi időszakban különös gondot fordítsanak az irodai fénymásoló berendezések felügyeletére, ugyanis tapasztalatuk szerint az évzáró céges bulik időszaka után 25 százalékos emelkedés mutatkozik a megrepedt üveggel kapcsolatos javítások számában. (Az összefüggés felderítését szemérmesen a jó fantáziájú Olvasóra bízzuk.)

Hirdetés

A fénymásológépek nem rendeltetésszerű használata állítólag a nagy maligám-fokú vállalati partik egyik slágere – a számok legalábbis erre utalnak. A Canon megdöbbentő adattal állt elő: a javítások 46 százalékára nem munkával öszefüggő tevékenységek eredményeképp volt szükség.

Geoff Bush – nem összekeverendő Florida állam kormányzójával, Jeff Bushsal –, a Canon egyik szerelője megosztotta velünk egyik legemlékezetesebb kiszállásának történetét. Akkor a közelebbről meg nem nevezendő vállalat egyik fiatal női alkalmazottja törte be a fénymásológép üvegét, de oly módon, hogy a gép azonnal működésképtelenné is vált. Ennek köszönhetőn csak a szerelő beavatkozása után – a már lelombozóan józan kollégák jelenlétében – kezdtek el záporozni a berendezésből a hölgy különböző testtájainak fénymásolatai.

Az élénkülni látszó partitrend miatt – vagy talán a nyugati kultúrákban tapasztalható, számos táplálkozástudományi szakértő által figyelemmel kísért általános elhízás miatt – a Canon döntött: egy milliméterrel megnövelte a fénymásoló berendezések üvegének vastagságát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények