Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Egy évvel tovább biztosítja a Windows XP védelmét a Microsoft

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Microsoft

A hosszú és sikeres karriert befutott operációs rendszer támogatását a Microsoft néhány hónap múlva megszünteti, de a rosszindulatú programok elleni védelmet 2015 nyaráig biztosítani fogja.

A még mindig nagyon népszerű Windows XP hivatalos terméktámogatása (biztonsági és kompatibilitási fejlesztések, hibajavítások) 2014. április 8-án szűnik meg, a Microsoft már a Windows 8 kiadása óta kampányol a régi operációs rendszer lecserélése mellett. Az új Windows azonban a 8.1-es frissítés kiadásáig csak mérsékelt sikert ért el, a vállalati szektorban pedig csak 2013 második felében indultak el a komolyabb csereprogramok, aminek hatása a PC-piac teljesítményén is érzékelhető volt, főleg az Egyesült Államokban.

Mivel a Windows XP kifuttatása az eredetileg vártnál jóval tovább fog tartani, a Microsoft úgy döntött, hogy az XP malware elleni védelmét az otthoni és a vállalati felhasználók számára is biztosítani fogja 2015. július 14-ig. Otthoni környezetben ez a Microsoft Security Essentials, míg a vállalati szférában a System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection és Windows Intune programok frissen tartását jelenti.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.