Egészséges negyedévet zárt az Intel

Hirdetés

A hordozható eszközökben használt chipek erős forgalmának köszönhetően a világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalatának sikerült felülmúlnia az elemzők várakozásait. Az Intel az április 2-án véget ért első negyedévben 17 százalékkal, 9,4 milliárd dollárra növelte árbevételét, a nyereség pedig 2,2 milliárd dollárra, részvényenként 34 centre emelkedett – ami 31 százalékos javulás az egy évvel korábbi számokhoz képest. Nem véletlen, hogy Andy Bryant pénzügyi vezérigazgató rendkívül elégedett volt. A kereslet világszerte erős, az IBM által jelzett visszaesés jeleit én nem láttam – mondta a bejelentést kísérő sajtótájékoztatón.

Elsősorban a notebookokban használt processzorok, vezeték nélküli hálózati (Wi-Fi) chipek és a mobiltelefonokba szánt chipek forgalma alakult jól a negyedév során. Ma az Intel Pentium M processzorait használó noteszgépek több mint 80 százalékában van már Wi-Fi-vezérlő is – közölték. Az asztali számítógépes lapkák ugyan nem fogytak ilyen jól, de a mobilchipek kompenzálták a szegmens visszaesését.

A második negyedévre enyhe gyengülést, 8,6 és 9,2 milliárd dollár közötti árbevételt vár az Intel. A vállalat egyben bejelentette, hogy az idei évre előirányzott tőkeberuházási keretét 4,9–5,3 milliárd dollárról 5,4–5,9 milliárd dollárra emeli.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények