Hirdetés

Eee PC a gyors és olcsó mobilinternet mellé

A széles sávú internetet telefonvezetéken vagy kábeltelevíziós hálózaton keresztül nyújtó (azaz helyhez kötött) szolgáltatások mellett napjainkban mind nagyobb létjogosultsága van a mobilszolgáltatók által kínált gyors, és jóval kötetlenebb mobilinternetnek. Bár a mobilcégek választéka – legalábbis hazánkban – egyelőre nem fed le minden felhasználói igényt (elég csak az ügyesen megválasztott forgalomkorlátokra gondolni), és a gyors letöltési sebesség sem garantálható minden körülmények közt, a bővülő hálózatnak, a csökkenő áraknak és a kedvező konstrukcióknak, akcióknak köszönhetően rohamosan nő a mobilinternetet népszerűsége, felhasználói bázisa mind hazai, mind régiós szinten.

Hirdetés

A szolgáltatók mobilinternet akcióik közt kézenfekvő módon több olyan konstrukciót is szerepeltetnek, ahol nem csak az internetezéshez feltétlenül szükséges eszközt (tehát a modem) kínálják az előfizetőknek. A cég ilyenkor jellemzően egy noteszgépet bocsát az ügyfél rendelkezésére részletfizetési konstrukcióban (Magyarországon is van, illetve volt ilyen akció több szolgáltató kínálatában is) – ilyen, hatásosnak mondható vevőcsalogató akcióval állt most elő a szomszédos Szlovákiában működő Orange, mely lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy a cég kedvező árú tarifacsomagjai mellé megvásárolhassák napjaink egyik legnépszerűbb hordozható számítógépét, az ASUS Eee PC-jét.

Az Orange Slovensko a nálunk is hamarosan a boltokba kerülő Eee PC 4G Surf modellt kínálja az ügyfeleknek, akik a mobilinternet aktiválással együtt áfával 9114 koronáért, azaz nagyjából 72 000 forintért hazavihetik az internetezésre használható komplett csomagot (a gép mellé jelképes összegért kínálnak USB-s modemet, az Eee PC ugyanis önmagában nincs felkészítve a mobil széles sáv használatára). Az előfizetők hűségnyilatkozat vállalása mellett havidíjas részletfizetési konstrukciót is választhatnak, ilyenkor a vásárláskor elég 1 koronát (körülbelül 8 forint) letenni az asztalra, majd havonta 475 (nagyjából 3800 forint) koronával kell törleszteni a fennmaradó összeget.

A mobilszolgáltató szlovákiai széles sávú mobilinternet csomagjai egyébként a hazai triumvirátus kínálatához viszonyítva lényegesen kedvezőbbek, ráadásul a lefedettség miatt sem kell szégyenkeznie a vállalatnak. Az Orange jelenleg három csomagot kínál, 1,5, 2 vagy 10 gigabájtos forgalmi korláttal, hűségakcióban a legolcsóbb havidíj 399 korona (durván 3200 forint), de a legdrágább csomag sem kerül többe 1000 koronánál (7800 forint). A cégnél csomagonként eltérően határozzák meg a maximális letöltési sebességet: ez a legolcsóbb, „Start” csomagnál 1,5 megabit/másodperc, a „Klasik” és „Premium” csomagnál pedig 3,6 megabit/másodperc. Túlfogyasztás esetén megabájtonként 5-10 forintnak megfelelő szlovák koronát számláznak ki.

Azóta történt

Előzmények