HU-GO: vasárnap éjjel karbantartás

Vasárnap hajnalban fejlesztés miatt néhány órára leáll az e-matrica-értékesítés.

Vasárnap hajnali 1 és 5 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így az útdíj-értékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj) átmenetileg nem lesznek elérhetők – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) pénteken.

A tervezett karbantartás az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, valamint a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is érinti. A NÚSZ közlése szerint az említett időszakban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet venni, illetve HU-GO egyenleget feltölteni sem a társaság saját értékesítési felületein, sem viszonteladó partnereinél. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait – megfelelő egyenleg esetén – a karbantartást követően befogadják.

A NÚSZ Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen használni. Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) ezért érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani a NÚSZ Zrt. saját online értékesítési felületein, az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, vagy viszonteladó partnereinél.

Azóta történt

Előzmények