E-közigazgatási rendszerintegrátorok klaszterben

Az Albacomp Zrt. kezdeményezésére néhány napja létrejött egy olyan újszerű – de az EU-ban már jól ismert – szerveződési modellre épülő nonprofit szervezet (klaszter), amelyben a különböző tevékenységeket folytató tagok egy adott területen – ez esetben az e-közigazgatás terén – együttműködve szeretnének lényegesen magasabb szolgáltatási szintet nyújtani.

Hirdetés

Az együttműködés létrehozását az a felismerés indította útjára, hogy a keresleti oldalon komoly igény mutatkozik az e-kormányzati és az e-önkormányzati megoldásokra, az érintett szállítói oldalon pedig elsősorban az elmúlt évek GVOP-4.3-as fejlesztéseinek köszönhetően megfelelő tudás és megoldások állnak ugrásra készen, hogy a projektekben felhalmozott tapasztalatok jóval szélesebb kör számára hasznosuljanak.

A klaszter tagjai közt megtalálható néhány nagyobb rendszerintegrátor jellegű vállalat, valamint csatlakoztak a szervezethez még tanácsadó és szakosodott modul-specifikus cégek, tudásközpontok (egyetemek), illetve települési szövetségek is. A klaszter természetesen nyitva áll a csatlakozni szándékozó, e témában kompetens vállalatok, cégek, szövetségek, tudásközpontok számára. A szervezet működését Munkacsoportokban végzi, amelyek a saját területükön koordinálják a tagok tevékenységét.

A Klaszter tagjai: Albacomp Számítástechnikai zrt., AperTech Informatikai Kft., AQUIS Informatika Zrt., Breona Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft., Budata Informatikai és Szolgáltató Kft., Combit Számítástechnikai Kft., DataLogic Számítástechnikai Kft., Delta Elektronik Kft., Evoltech Kft., GeoX Kft., HRK Consulting Tanácsadó Kft., HSA Magyar Szoftverfejlesztő Kft., HUMANsoft Kft., iMS Magyarország Vezetői Tanácsadó Kft., INTERFACE Számítástechnikai Kft., LASISZA Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., Magyar Hivatalos Közlönykiadó, NOS-SZEGED KFT., Pannon Egyetem, Printnet Kft., Stratégiakutató Intézet Kht., Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft., SYSTECH Számítástechnikai Bt., Szegedi Tudományegyetem, Wildom Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Azóta történt

Előzmények