Jól lobbiztak Dunaújvárosban: jövőre több informatikushallgatót vehetnek fel

A Dunaújvárosi Főiskola (DF) ma közleményben tudatta, hogy helyzete – az országos szinten drasztikus mértékben lecsökkentett keretszámok ellenére – stabil, az intézmény pozíciói a jelenlegi hazai felsőoktatási piacon egyértelműen megerősödtek, ugyanis a DF számára biztosított kifejezetten magas keretszámok jelzik, hogy az informatika és a műszaki képzési terület a két leginkább preferált az alapképzési szakok közül.

A főiskola közleménye elmondja, hogy a tavalyi évben műszaki területre felvett, államilag támogatott hallgatók száma 176 fő volt, a február 15-ig jelentkezőknek most 270 támogatott alapképzési hely (140 fő teljes ösztöndíjas + 130 fő részösztöndíjas létszám) biztosított. A 2011/2012-es tanévben informatika képzési területen 212 fő volt a felvételt nyert, államilag támogatott hallgatók száma. Ez a keretszám is jelentős mértékben nő a Dunaújvárosi Főiskolán, összesen 350 fő kerülhet be támogatott alapképzésre (150 fő teljes ösztöndíjas + 200 fő részösztöndíjas létszám).

Dunaújvárosi Főiskola

Országos szinten drasztikusan lecsökkentették a gazdasági képzések keretszámát (mindössze 250 államilag támogatott helyet osztottak szét néhány felsőoktatási intézmény között), a Dunaújvárosi Főiskolán azonban több alternatívát is kínálnak a gazdász szakterület iránt érdeklődőknek: a műszaki menedzser, illetve a gazdaságinformatikus képzésekre jó eséllyel be lehet kerülni támogatott helyre. A főiskolák között egyedüliként a Dunaújvárosi Főiskolán szerezhető diploma gazdaságinformatikus szakon, ilyen képzést ugyanis a DF-en kívül csak bizonyos egyetemek indítanak.

Azóta történt

Előzmények