Szorosabbra fűzte a viszonyt a DuckDuckGo és a Yahoo

Szemben úszik az árral a DuckDuckGo, amikor nem használja fel a látogatók keresési előzményeit, személyre szabott reklámok helyett pedig kizárólag az adott kereséshez általánosságban kapcsolódó hirdetéseket jelenít meg. Mindenki más hörcsög módjára gyűjti az adatot, legalábbis a kacsás kereső alapítója, Gabriel Weinberg így fogalmazott néhány hónapja. Éppen emiatt érezte fontosnak, hogy tájékoztatást adjon arról, mit is jelent a szövetség a Yahoo-val.

A szigorú adatvédelmi irányelvek tiltják, hogy harmadik féllel bármilyen személyes információt megosszon felhasználóiról a DuckDuckGo. Ez a Yahoo-ra is vonatkozik, írja a cég közleményében. Sőt, ezzel kapcsolatban a Yahoo is kiadott egy nyilatkozatot, amire értelemszerűen nagyon büszkék most a kacsások.


(forrás: DuckDuckGo) [+]

Az együttműködés gyümölcse a dátumszűrő (elmúlt nap, hét, hónap) és a találatok oldaltérképes megjelenítése, amelyek implementálásával kapcsolatban transzparens technikai leírást is közzétett Weinberg csapata, ezzel is nyomatékosítva a megfigyelésmentes működés folytonosságát. Az új funkciók hamarosan mindenkinél elérhetőek lesznek.

Azóta történt

Előzmények