Drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán február 14-én elindították az Ipari UAV kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat.

Az egyetem közleménye szerint a drónok elterjedése és beépülése a mindennapokba a következő egy évtizedben elképesztő dinamikával történik meg, a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan kapcsolódó fejlesztésre lesz szükség – ezekre a kihívásokra reagálva indították el az Óbudai Egyetemen az Ipari UAV kezelési és fejlesztési ismeretek tárgyat.

A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják.

A Duplitec Kft. a képzést az Óbudai Egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és dróninstruktorral dolgozta ki és oktatja, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon tudjon találkozni.

Jelenleg 16 hallgató vesz rész a legmodernebb dróntechnikai ismereteket átfogó kurzuson, és már az első előadást követően több pozitív visszacsatolás érkezett a résztvevőktől.

Az egyetemi képzést az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai telephelyén tartják.

Azóta történt

Előzmények