Kecelre érkezett a „DOStalgia – a személyi számítógép (h)őskora”kiállítás

Az új helyszínen az Intel Hungary Ltd. közvetlen magyarországi kereskedelmi képviselete támogatásával megújult és kibővített tablósorral mutatkozik be a kiállítás. Az új tablókon már a legújabb mikroprocesszorokról és a számítógépek új kategóriájáról, az Ultrabookról is olvashatunk.

A tárlat a személyi számítógép történetéről ad áttekintést, az irodákat meghódító PC-k mellett a 80-as évek legnépszerűbb házi számítógépei is bemutatkoznak. A Commodore-64 és a Sinclair ZX Spectrum számítógép mellett a tárlat érdekességei a Sinclair Spectrum Szovjetunióban készített klónjai is.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum népszerű PC-történeti kiállításán a világ első mikroprocesszorát, az Intel-4004-et, az első IBM PC-t (a híres 5150-es modellt), az első magyar PC-t, a Proper-16-ot és sok más érdekességet is megtekinthetnek az informatikatörténet iránt érdeklődők. A kamarakiállítás számos különlegességgel is kedveskedik a látogatóknak, a tárgyak egy része Charles Simonyi ajándéka volt családjának: ilyen eredeti szoftvertermékek tiszteletpéldányai is megtekinthetőek. Gyűjtők: MMKM, Finta Múzeum, Intel Hungary, Mári Zsolt, Nagy Károly

A kiállítás Budapest, Túrkeve, Szolnok és Dombóvár után látogat el Kecel városába, megtekinthető 2013. augusztus közepéig, a nyitvatartási időben, azaz szerdától vasárnapig délelőtt tíz és délután négy között.

Azóta történt

Előzmények