Döntöttek: egyesül az MTelekom és a T-Mobile

A Magyar Telekom mai napon tartott rendkívüli közgyűlésen Straub Elek elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A kijelölt független könyvvizsgáló előzetesen véleményezte az előre meghatározott forduló napra (2005. szeptember 30.) elkészített vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteket, amelyeket a Felügyelő Bizottság és a Közgyűlés jóváhagyott.

Hirdetés

Azoknak a részvényesek, akik az egyesülés után nem kívánnak részvényesként részt venni a Magyar Telekom Rt-ben (a jogutód gazdasági társaságban), törzsrészvényenként 425 forintot kapnak az egyesülés bejegyzésétől számított 30 napon belül. A jelenlegi részvényesek közül ezt ketten jelezték, ők összesen 43 385 darab részvénnyel rendelkeznek.

A Közgyűlés a Magyar Állam egyetértésével jóváhagyta a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadását a Magyar Telekom Rt.-be, az egyesülés a cégbíróság által történő bejegyzéssel válik hatályossá. A Közgyűlés döntése alapján a Magyar Telekom Rt. igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjai változatlan feltételek és díjazás mellett látják el a jogutód társaságban az igazgatósági és a felügyelő bizottsági tisztséget.

A Közgyűlés módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Rt. Alapszabályában is. A tevékenységi körre vonatkozó felsorolás kiegészült, és az Alapszabály kimondja, hogy a Magyar Telekom Rt. általános jogutódja a T-Mobile Magyarország Rt-nek. Az egyesülés cégbírósági bejegyzését követően a Társaság cégneve Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra – angolul Magyar Telekom Telecommunications Public Limited Company – változik, a Társaság rövidített neve Magyar Telekom Nyrt. – Magyar Telekom Plc. – lesz.

Azóta történt

  • Új vezér a T-Mobile élén

    A várakozásoknak megfelelően a T-Mobile igazgatósága elfogadta a Javadalmazási Bizottság javaslatát, így Winkler János lett a mobilszolgáltató új vezérigazgatója.

  • Beolvad a T-Mobile

    A Cégbíróság bejegyezte a Magyar Telekom és a mobilszolgáltató egyesülését. Holnaptól üzletág a T-Mobile.

  • Deutsche Telekomot vegyenek!

    2,7 milliárd eurós részvényvásárlással egy amerikai befektetői csoport szerezte meg a Deutsche Telekom közel 5 százalékát.

Előzmények