Jó lehet a metaverzumba a digitális pénz az egyik jegybank szerint

Indonézia jegybankjának vezetője úgy látja, a helyi digitális pénz jó lehet majd termékek vásárlására a metaverzumban.

Az FTX csődje, a cég és a vezetők súlyos vagyonkezelési kérdései, a partnerek kapcsolódó gondjai, majd a sorozatos botrányok után sorra bezáró és piacokról kilépő kriptocégek tükrében erősen kérdéses a kriptoszektor jövője, azt alapvetően az EU-s és amerikai szabályozások dönthetik el.

A metaverzum, ha nem bukik el, akkor viszont várhatóan kriptomegoldásokra épít. Indonézia jegybankjának vezetője, Perry Warjiyo pedig kijelentette, hogy az ország tervezett digitális fizetőeszköze alkalmas lehet a jövőben arra, hogy az emberek a metaverzumban vásároljanak vele termékeket.

Sok ország fejleszt jegybanki digitális pénzt (CBDC), többek között Indonézia is. Utóbbi olyan platformon, amely kompatibilis lesz a többi CBDC-vel, így aztán ezek a jegybanki digitális pénzek kapcsolódnak egymáshoz. A váltási árfolyamokról a jegybankok állapodnak majd meg, ahogy a működés felügyeletéről, kiberkockázatokról is ők gondoskodnak.

Indonéziában egyébként befektetési célra használható tranzakciók során a kriptopénz, de fizetni egyikkel sem szabad. A CBDC-től azonban több fokozat elérése után mindennapos kereskedelmi használatot remélnek.

Azóta történt

Előzmények