Újra pedagógusok ötleteit várják a Digitális Módszertárba

Hatodik alkalommal hirdeti meg a Tempus Közalapítvány a Digitális Módszertár felhívását: idén fókuszban a mindenki számára elérhető innovációk.

A Digitális Módszertár az IKT eszközök kreatív használatával kapcsolatos, a tanításban-tanulásban alkalmazható digitális pedagógiai ötletek egyik legnagyobb hazai gyűjteménye. Gyakorlatias leírásokkal, valamint letölthető segédanyagokkal támogatja a tanórák színesítését, és jelenleg közel 300, a tanítás során bárki által alkalmazható módszertani anyagot tartalmaz.

A Tempus Közalapítvány minden évben pályázati felhívással ösztönözi új oktatási módszerek bemutatását, előmozdítva ezzel a pedagógusok közötti tudásmegosztást és a tanárok felzárkóztatását az IKT eszközök használata területén. Idén 2018. július 9. és augusztus 17. között lehet jelentkezni a Digitális Módszertárba.

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé válnak. A szakértői értékelés alapján a legkiemelkedőbb ötletek feltöltőinek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerik el, melynek átadására, és a díjazottak bemutatására a Digitális Pedagógus Konferencián kerül sor 2018 novemberében, Budapesten.

Az idei felhívás fókuszában a mindenki számára elérhető digitális innovációk és pedagógiai megoldások állnak. Emellett kifejezetten előnyben részesítik idén a tanulói igényeket figyelembe vevő, a tanulók igényeire és előzetes ismereteire, készségeire és tudására építő, az egyéni tanulási utakat támogató módszertani ötleteket.

A Digitális Módszertár elérhető a digitalismodszertar.tka.hu oldalon. Facebook: A tanulás jövője.

Az ötletek feltöltési időszaka: 2018. július 9 – augusztus 17.

A feltöltés helye: digitalismodszertar.tka.hu > Feltöltés > Digitális Módszertár.

Azóta történt

Előzmények