Hirdetés

Ki nyer ma a digitális átállás késésével?

Hirdetés

A blikkfangosnak igazán nem mondható Az RTL Klub „szabadságharca” is része a médiaküzdelmeknek címmel közöl alapos cikket a digitális átállás késleltetésének lehetséges nyerteseiről és veszteseiről a Hírszerző. Az internetes lap forrásai szerint „jelentős gazdasági erők mozdultak meg” azért, hogy a médiatörvénnyel együtt az utolsó pillanatban ez erről szóló passzusokat is elfogadja a parlament.

„Több mint 5 milliárd forintot költene az állam jövőre a digitális átállás előkészítésére, a kommunikációra és a technikai fejlesztésre költhető pénzre már most sokan áhítoznak. Az átállás egyéves halasztása a távközlési és műsorterjesztési piac több befolyásos szereplőjének igen jól jött, legfeljebb az állam és a vele hosszú távra szerződött francia cég járhat rosszul. A piaci szereplők háborúja még csak most kezdődik.”

Részletek a Hírszerző tényleg jó cikkében. (Csak zárójelben: melyben egy olyan erős mondat is olvasható, hogy az idősebbek és a szegény családok, ha az analóg sugárzást most lekapcsolnák, „tévéadás – és mindennemű szórakozás – nélkül maradnának”.)

Azóta történt

Előzmények

  • Digitális átállás: teljes sötétségben

    A földfelszíni tévésugárzás digitálissá alakításának csúszása a kereskedelmi adóknak akár 3 milliárd forintos extra költséget jelenthet.

  • 3D-adást tesztel az Antenna Hungária

    Világviszonylatban is egyedülálló háromdimenziós televízióadás-tesztet hajtott végre az Antenna Hungária és az iPONT.