Román és bolgár diákok szerepeltek a legjobban a tatai diákolimpián

Hirdetés

Július 12-én véget ért Tatán a Közép-európai Informatikai Diákolimpia. Tizenkét országból 52 tehetséges informatikus diák mérte össze tudását a hétnapos, gazdag kulturális programokkal színesített versenyen. A versenyen 6 aranyérmet, 10 ezüstérmet és 14 bronzérmet osztottak ki. A legjobban Románia és Bulgária csapatai szerepeltek 2-2 aranyérmet szerezve – Magyarország, amely két csapattal vehetett részt az olimpián, 1 ezüst és 4 bronzérmet szerzett. Az olimpiával egy időben az interneten meghirdetett versenyen a világ számos pontjáról négyszázan vettek részt. A találkozó igazi kuriózuma volt, hogy a versenyzők interaktív videokonferencián vehettek részt a Google vezető mérnöke közreműködésével.

Az olimpiának a tatai Eötvös József Gimnázium adott otthont, ahol korábban évekig tanított maga Öveges professzor is. A díjátadón Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár köszöntő levelét Michl József országgyűlési képviselő az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának tagja, Tata város polgármestere olvasta fel.

A nemzetközi verseny rendezője a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az információs társadalom, az informatika szakma és az informatikai tehetséggondozás támogatója volt, de támogatóként szerepelt még a Pázmány-Eötvös Alapítvány, az Aladdin Alapítvány, illetve az ELTE és Tata városa mellett a Google is.

Előzmények