Okos ruházat: magyar ezüstérem Berlinben

Az izraeli Keypod nyerte az első helyet a „Fashion Fusion 2018” versenyen, a második helyen a magyar Interknitting projekt végzett.

A szervező Deutsche Telekom bejelentette, hogy a mai nappal ért véget a harmadik éves Telekom Fashion Fusion verseny a Berlini Divathéten, és kihirdetésre kerültek a nyertesek.

A 15 ezer eurós fődíjat a Haifából érkezett „Keypod” csapat nyerte meg. Sharon Greenberg, Roman Alperovich és Einat Israeli a ruházatot és a kiegészítőket tették interaktívvá. Küldetésüknek tekintik, hogy segítsenek a mobil életformát előtérbe helyező generációknak a jelen pillanat élményére koncentrálni a mindennapokban is. A ruházatba épített egység forradalmian új: kicsi, könnyű, mosható, és az elemek többéves élettartamúak.

A második helyezett a Budapestről érkező Lévai Zsófi, Setet Sarolta és Istenes Zoltán lett, az „Egybekötve” (Interknitting) projektjükkel. Az ötletük lényege: tegyük láthatóvá a személyes kommunikációt a ruházatba integrált interfészeken keresztül. Van olyan interfész, amely a zajokra reagál, van, amelyik pedig a mozgásra és érintésre – a projekt még az emberek közötti találkozás képi megjelenítését is biztosítja. Az interakciók helyzetét a ruházatba belekötött LED-ek jelenítik meg.

Interknitting
[+]

Interknitting
[+]

A harmadik helyezést a müncheni Nele Köstler és Jonas Diezun nyerte el, „Radice” projektjükkel. A Radice üzleti elgondolása azon a szándékon alapul, hogy segítsenek nyugodt alvást biztosítani az emberek számára. Míg sok alkalmazás abban segíti felhasználóit, hogy mindennapi életüket (és munkájukat) jobban és hatékonyabban tudják megszervezni, a Radice csapat olyan innovatív alvómaszkot tervezett, amely segít az ügyfeleknek frissen és tettre készen kezdeni a napot.

Mindhárom nyertes csapat bemutatja majd a projektjét a berlini Premium Exhibitions #FASHIONTECH rendezvényén is.

Előzmények