Két magyar csapatot is díjazott a Deutsche Telekom

A Telekom Innovációs Pályázat számos jelentkezője közül a Deutsche Telekom Csoport szakértőiből álló zsűri kiválasztotta azt a tíz csapatot, amelynek jutalma a „You create. We connect“ mottó jegyében a jövőre megrendezendő, budapesti Innovation Expón történő részvétel. A pályázó csapatok között vannak fiatal alapítók és tapasztalt vállalkozók, a pályamunkák között pedig akadnak az okos eszközöktől kezdve az érzékelős nyomkövetésen át a Big Datára épülő megoldások is. Egyes termékek már a piacra történő bevezetés, azaz az elkészült prototípus szakaszában vannak, másokat már be is vezettek a piacra.

A nyertesek

Hirdetés

A Smart Data Analytics (intelligens adatelemzés) kategóriában az alábbi csapatokat választották ki: Teradrill (http://teradrill.com/login, csak login bejelentkező oldal) az USA-ból, a németországi resecure (www.resecure.io) és a magyar Slamby (http://www.slamby.com). E csapatok szoftvermegoldásai a hálózati üzenetkezeléssel, a weboldalak biztonságával és nyelvi kategorizálással kapcsolatosak.

A Future Communication (a jövő kommunikációja) kategóriában induló csapatok a videókészítés, intelligens otthoni biztonsági rendszerek és a látásproblémákkal élők területeivel foglalkoztak. A magyarországi PersonalVideo, az amerikai branto (http://branto.co) és a Cseh Köztársaságból érkezett BlindShell (www.blindshell.com) szintén bemutatja megoldását a budapesti Innovation Expo rendezvényen.

A harmadik kategória az Internet of Things (hálózatba kapcsolt eszközök) témakörrel foglalkozik. A svájci Cassantec (www.cassantec.com) az ipari berendezésekkel kapcsolatos eseményeket vetíti előre, a német Kinexon (www.kinexon.com) csapata 3D-s nyomkövető szolgáltatásokat nyújt, az olaszországi Gemino (http://www.gemino-srl.com) pedig a széles sávú kapcsolódások vezérlésével foglalkozik.

A tizedik, shopboostr elnevezésű csapat a Startup Night keretében nyert belépőt az Innovation Expora. A berlini csapat webáruházakat optimalizál viselkedésalapú algoritmusok segítségével.

Lehetőségek

A jövő évi budapesti Innovation Expo rendezvényen a résztvevő csapatok találkozhatnak a Deutsche Telekom üzleti ágazatainak, inkubátorházainak és nemzeti vállalatainak képviselőivel, továbbá üzleti vállalkozások tulajdonosaival, és közösen feltárják az együttműködési lehetőségeket.

Az idei Telekom Innovációs Pályázaton a világ bármely tájáról érkező, okos megoldásokkal rendelkező vállalkozókat keresték, akik közül a legjobbak kapcsolódhatnak a Deutsche Telekom ökoszisztémájához. További díjként, a csapatok közül három részt vehet a berlini bitkom hub konferencián.

Azóta történt

Előzmények