Nagyot ment a Delta Technologies

Az előzetes becslés szerint a tervezettet messze meghaladó árbevételről számolhatnak az üzleti év zárásakor.

A Budapesti Értéktőzsdéhez (BÉT) ma eljuttatott kibocsátói közleményében a Delta Technologies Nyrt. arról számolt be, hogy legalább 22 milliárd forintos éves árbevételt vár a 2022. június 30-án záródó üzleti évére a Delta Technologies Nyrt. Igazgatósága.

Ugyanakkor ez a szám akár 26 milliárdra is nőhet, ha még ebben az időszakban teljesítésre és kiszámlázásra kerülnek a nemrégiben elnyert közbeszerzési és egyéb nagy vevői rendelések.

Megjegyzik, hogy természetesen a megugró árbevétellel párhuzamosan a nettó eredmény tekintetében is javulást prognosztizál a közbeszerzések egyik nagy nyertese, a Delta, noha féléves gyorsjelentésben még 323 millió forintos veszteségről kellett számot adni. A nettó eredmény az üzleti év végével már pozitívba fordulhat: legalább 720 millió forintos, de akár 1,030 milliárd forintos célkitűzés is teljesülhet.

Ez a frissen meghirdetett, csoportszintű árbevételi célsáv a bázisra vetítve 28-51 százalékkal magasabb, mint a korábbi 17,2 milliárd forintos várakozás, melyet még 2020 nyarán fogalmazott meg a 2021-2022-es üzleti évre vonatkozóan a cég vezetése.

Az új célszámok azt is jelentik, hogy a korábban vázolt növekedési stratégiában csak 2024-25-re tervezett éves árbevétel már a most végződő 2021-22-es üzleti évben teljesülhet. Arról azonban, hogy a több évre előre tekintő célszámokat módosítsák-e felfele, és milyen mértékben, egyelőre nem döntött a társaság. Ezt attól teszik függővé, hogy a jelenlegi bizonytalansági tényezők – az orosz–ukrán háború, az inflációs folyamatok, a gazdasági növekedést befolyásoló egyéb faktorok – előre jelezhetősége hogyan alakul.

Előzmények