NATO beszállítóvá vált a Delta Systems

A katonai beszállító cégek szűk elitjébe került a Delta Technologies leányvállalata.

A vállalat ma a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelezte, hogy a Honvédelmi Minisztérium határozata alapján minősített NATO beszállítóvá vált a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak.

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy Magyarország csatlakozásával a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz (NSIP) megnyílt az út az érdeklődő vállalatok számára, hogy pályázóként részt vegyenek a NATO beszerző szervezeteinek és tagországainak nemzetközi tender eljárásaiban. A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata minősített NATO beszállító vállalattá vált. Ennek értelmében a cég a jövőben részt vehet a NATO Biztonsági Beruházási Program keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon, amelyek „NATO nem minősített” szintnél, illetve a megfelelő feltételek megléte esetén „NATO Korlátozott” minősítési szintnél nem magasabb szintű adatokhoz való hozzáférést foglalnak magukban.

„A NATO Beszállítói cím elnyerésével a Delta Systems számára megnyílik az út a védelmi ipar területéről érkező megbízásokra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a közel 30 évnyi rendszerintegrátori tapasztalatunk, valamint a hálózati megoldások és komplex informatikai fejlesztések terén mutatott kompetenciánk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium elismerését” – mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A NATO Beszállítói cím elnyerésével olyan termelő és szolgáltató cégek is megbízáshoz juthatnak a védelmi ipar területén, melyek alapvetően nem foglalkoznak katonai termékekkel és szolgáltatásokkal. A sikeresen pályázó gazdálkodó szervezetek – az anyagi nyereségen túl – értékes nemzetközi referenciát, tartós üzleti kapcsolatokat szerezhetnek olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO mindenkor szavatolja.

Azóta történt

Előzmények