Dellfibrillátor: a PC továbbra sem halott!

Hirdetés

A Dell aszongya, neki is lesz. Hajrá. Te meg, Kedves Júzer, add el, amid eddig volt, ha eee PC-d volt, mert az ASUS gépe a legújabb trend bétája csupán. Tudjuk, trend a lelke mindennek, a PC-s biznisznek is, ahol a gyártók most végre értelmes termékekbe forgatják vissza évtizedek extraprofitját. És a külföldi rivjúk egyként lelkendeznek. Oké, hogy a C7-es VIA nem egy istenharagja, sebességre, de ez miért is baj? Úgyis kell a hurcigép mellé egy otthoni HTPC, abba meg mehet Core 2 vagy Phenom, nemár, hogy egy zsebrenderfarmot akarsz cipelni a 7-es buszon!

HP 2133

Az új etalont HP 2133-nak hívják. Ezért kellett Michael Dellnek előállni a farbával Tel Avivban pár napja. 8,9 colos kijelzőn 1280x768-at tud a HP (bár a TFT dönthetősége kicsit limitált – jegyzi meg valaki, és a fólia, ami rákerült enyhén zavaró lehet), min. 1,2 GHz-es CPU-val számol (amit viszont konstans pörgő ventilátorral tart hűvösen – ez kicsit ügyetlenül hangzik), és a legolcsóbb, 499 dolláros kiszerelésen kívül (4 GB flashmodul) kövér vinyókat találni benne. Az anyagminőség pedig kb. olyan, mintha az Apple-nek gyártó tajvani manufaktúra brahiból megcsinálta volna a MacBook Prót 8,9 colosra, amit aztán mégsem kértek Jobsék, így került a kész formaterv a HP-hoz. És van rajta ExpressCard és gigabitlan, és csupán 8%-ot vágtak a teljes értékű – bár persze angol – billentyűzeten. Pazar.

Nem repeszt, kiderült már, illetve repeszt, de másutt/mást: az ASUS eee PC-be vetett hitét repesztgeti, tovább, mármint azt, hogy neki egyedül sikerülni fog az új szegmenst felparcellázni-bevetni-learatni. Merthogy közben rámozdult mindenki: az Acer, az MSI, az ECS, a Dell, az FIC, és legutóbb a HP.

A 2133-assal egyúttal az is borítékolható, hogy a VIA mobil platformja egyelőre nem tűnik el a süllyesztőben, hiszen tehetett volna bele Atomot a HP, mégse tett. (Fog? Na majd a Dell...) Ahogyan nem tett AMD Geode-ot se, más meg ugye nincs. Csak a lelkesedés, hogy „kell egy ilyen!”, avagy egy instant get integet... Noha ez utóbbi szófordulattól általában leszédülök a sámliról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS
  • HP

Azóta történt

Előzmények