Teljes átszervezés zajlik a Dellnél

A világ második legnagyobb PC-gyártója Michael Dell vezetésével tovább folytatja a vállalat 2007-ben megkezdett, átfogó reformját – melyet a gazdasági válság még sürgetőbbé tett –, s szerdán bejelentették, hogy három területre választották szét az értékesítést: a jövőben külön részleg foglalkozik a globális, az üzleti, illetve a kormányzati értékesítéssel.

Hirdetés

Az első divízió Steve Schuckenbrock, a jelenlegi globális főnök vezetésével a nagyvállalatokat célozza meg, a második Paul Bell, a dél-amerikai szervezet mostani vezetője irányításával az oktatási és kormányzati, közigazgatási piacokkal foglalkozik, míg a harmadik részleget Steve Felice, a Dell jelenlegi ázsiai képviselője igazgatja, s a kis- és középvállalkozásokra koncentrálnak majd. Az új szerkezet élesben a 2010-es gazdasági év első negyedévében (idén februártól) indul.

Ugyanekkor közölték azt is, hogy Mike Cannon, a globális üzletág elnöke január 31-én nyugdíjba vonul, Mark Jarvis, a marketingosztály vezetője pedig a negyedév végén hagyja el a céget; igaz, a két szakember a jövőben is részt vesz a vállalat életében tanácsadóként. Cannon helyére Jeff Clarke, az üzleti ügyfél részleg vezetője, Jarvis helyére pedig Erin Nelson, az EMEA-régió eddigi marketingfőnöke kerül.

A reformok legfőbb célja, hogy 2011-re évi hárommilliárd dollárt lefaragjanak a költségekből, hogy eredményességben felzárkózhassanak a piacvezető HP mellé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

  • Bezárja írországi gyárát a Dell

    A politikusok hiába próbálták megmenteni az üzemet, 1900 dolgozónak mennie kell.

  • Köszönjük, Mr. Dell, de nem vagyunk hülyék

    Vlagyimir Putyin meglehetős gorombán utasította vissza a nyugati segítséget.

  • Megfeleződött a Dell nyeresége

    Egyetlen gyártó sem immúnis a gazdasági krízisre: csökkenő árbevételről és elpárolgó profitról adott számot a második legnagyobb PC-gyártó.

  • 1965. február 23.

    A texasi Houstonban megszületett Michael Dell, a nevét viselő számítógépgyártó vállalat alapítója. A 19 éves egyetemista 1984-ben hozta létre számítógép-összeszerelő vállalkozását PC’s Limited néven, melyet 1988-tól hívnak Dellnek. Az alapító 2004-ben lemondott vezérigazgatói tisztéről, ám 2007 óta újra ő vezeti a céget.

Előzmények