A Dell is borúsan látja a PC-s piac jövőjét

Az infláció és a borús gazdasági kilátások miatt a Dell is lassulást vár a PC-s piacon, akárcsak a riválisai.

Gyakorlatilag már minden nagy tech cég jelezte, hogy csökkenő növekedésre és/vagy jelentős keresletcsökkenésre számít, nem kivétel a PC-s szektor sem. A Dell is beállt a riválisokhoz ezzel a véleménnyel.

A Dell szerint lassulást várhatunk a szektorban az elszabadult infláció és a borús gazdasági kilátások miatt, mert a fogyasztók és a cégek is csökkentik a költekezést. Hasonló közleményeket adott ki korábban az Intel és a Lenovo is, a Gartner csak idén 9,5 százalékos visszaesésre számít.

A PC-s szektor lassulásától részben megkímélte eddig a Dellt az, hogy nagy erőkkel koncentrál az üzleti szektorra – azonban a vállalat vezetői szerint már itt is óvatosnak kell lenni, a toborzás, a makrogazdasági bizonytalanságok, az új IT-költségvetések, a csökkenő megrendelések miatt. Sok esetben csak akkor tapasztalnak vásárlást, ha azonnali követelményeket kell kielégítsen egy ügyfél.

A Dell a harmadik negyedévre 23,8-25 milliárd dollár közötti árbevételre számít, ez alulmúlja az elemzői várakozásokat. Gondot jelent még állítólag az erős dollár is a tech cégek számára, amellett, hogy a fogyasztói kereslet csökkenését eddig némileg ellensúlyozta a hibrid munkára készülő üzleti szektor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények