Webshopot indított a Decathlon is

Hirdetés

Tesztüzemben ugyan, de a múlt héten elindította webáruházát a Decathlon – írta meg a vg.hu. Amint a sportszerlánc ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor a lapnak elmondta, négynapos határidővel az egész ország területére vállalják a kiszállítást a legnagyobb, 8 ezer négyzetméteres budaörsi áruházból. Azért onnan, mert annak a legszélesebb a kínálati palettája. Ötven kilogrammos súlyhatárig 990, afölött 5990 forint a házhoz szállítási díj, de a könnyű termékek kiszállítása ingyenes is lehet, ha a vásárlási érték meghaladja a 20 ezer forintot.

Ezzel a lépéssel addig is növelni kívánja a forgalmát a Decathlon, amíg – a tervek szerint legkésőbb a jövő év végéig – 3-4 újabb áruházzal bővül a ma 16 tagú hálózat. Az új egységek azonban a francia cég hagyományával ellentétben csupán 2 ezer négyzetméter körül lesznek, mivel ezzel a mérettel könnyebb kitermelni a bérleti díjat, nem is beszélve arról, hogy a belső területeken még 2000 négyzetméter körüli megfelelő helyen lévő kiadó üzletet sem könnyű találni, nem is beszélve a nagyobbakról.

A cég a közelmúltban takarékosabb üzleti modelleket alkalmaz, sikerrel. A fejlődés mögött részben az áll, hogy amennyire lehetett, csökkentették az árrést és a működési költségeket. A négy éve működő és 4 milliárd forintba került 24 ezer négyzetméteres hatvani Oxylane Logisztikai Központ kihasználtsága idén már teljes, miután a közelmúltban megnyílt a harmadik bulgáriai Decathlon is és kettővel 13-ra bővült a romániai hálózat. A regionális logisztikai központ ma 32 áruházat szolgál ki, de kapacitása ötvenre is elegendő. A Decathlon tulajdonosa, az Oxylane csoport ősszel megnyitja első horvátországi egységét Zágrábban, amit jövőre kettő követ és szintén a jövő évben nyílik meg az első szlovákiai áruház Pozsonyban

Azóta történt

Előzmények