Nem kerül a Sony kezébe a Cyberpunk 2077 fejlesztője

A CD Projekt vezérigazgatója jelezte: cége nem eladó, még a Sonynak sem.

Többször felmerült már, hogy valamelyik óriáscég felvásárolná a többek között a Cyberpunk 2077 megalkotásáért felelős lengyel fejlesztőt, a CD Projektet. Ennek vezérigazgatója azonban jelezte: vállalata nem eladó.

Az állásfoglalást azután adta ki, hogy egyre erősebbek voltak a híresztelések, amelyek szerint a Sony felvásárolja a céget. Adam Kicinski szerint azonban náluk semmi nem változott, azt tudja elismételni, amit évek óta mond: a CD Projekt nem eladó, függetlenek kívánnak maradni, és a saját útjukat követik.

A Sony általi felvásárlást pletykának nevezte. A céget a pletykák szerint korábban a Microsoft is kinézte magának. A CD Projekt negyedéves nyeresége egyébként éves szinten 1 százalékkal emelkedett, annak ellenére, hogy az árbevétele 19 százalékkal csökkent. A cég 2 éve nem adott ki nagy címet, de június 8-án jön a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Ez lesz az utolsó a cég RED engine-jével, utána Unreal Engine 5-re váltanak, a Witcher 1 remake-jénél a Cyberpunk folytatásánál is.

A Cyberpunk 2077-ből több mint 20 milliót adtak el, a Witcher-trilógiából bő 75 milliót (ebből több mint 50 milliót a The Witcher 3: Wild Hunt tett ki.

Előzmények