Elképesztő magyar siker a hackerolimpia selejtezőjén

Újabb siker bizonyítja, hogy Magyarországon valóban kiemelkedő tudású IT-biztonsági szakemberek dolgoznak. Arról az IT café is beszámolt, hogy a tavaly első ízben meghirdetett „hackerolimpián”, a CyberLympics idén tavasszal megrendezett döntőjében a kancellar.hu információbiztonsággal foglalkozó tanácsadó cég magyar etikus hackerekből álló csapata, a „Six Pistols” a harmadik helyen végzett.

Hirdetés

„A shocking turn of events happened in the European challenge!” – írták a szeptember 11-én az idei verseny Twitter-fiókjában, és méltán, hiszen kiderült, hogy az európai kontinensselejtező mindkét továbbjutó helyét magyar csapat szerezte meg, így Európát az októberben Miamiban rendezett döntőn honfitársaink képviselik, a PRAUDITORS, illetve a Deloitte Magyarország IT-biztonsági szakembereiből álló gula.sh csapata.

A részletekről Buherator a blogjában a következőket írta: „Az első fordulóban a challenge site-okról ismert kriptós és szteganós feladatok voltak, majd 10 csapat jutott tovább a második fordulóba, ahol már a pentesztelési tapasztalatokat is lehetett hasznosítani, ugyanis 12 gépet kellett rootra/adminra törni. Az utolsó elődöntőben már csak 6 európai csapat küzdött a kijutásért, és 12, erősen sérülékeny, backdoorral teletűzdelt gép védelme volt a feladat úgy, hogy az előre meghatározott szolgáltatások továbbra is működőképesek maradjanak.”

A CyberLympics versenyt az EC-Council 2011-ben azzal a céllal hívta életre, hogy világszerte növelje az információbiztonsági tudatosságot, és elősegítse az etikus hackerek elfogadottságát. Ugyanakkor nem titkolt szempont volt az is, hogy így új tehetségek felfedezésére és új módszerek kidolgozására is alkalom nyílhat.

Azóta történt

Előzmények