2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Csúcsra ért tavaly év végén az Apple

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A vállalat szinte összes eladási és pénzügyi mutatója rekordot döntött a tavaly év végi hajrában. Innen egyelőre lefelé vezet az út.

Hirdetés

Gyakorlatilag minden korábbi eladási és pénzügyi eredményét felülmúlta a tavalyi utolsó negyedévben az Apple, ennek ellenére a vállalat részvényeit ma lényegesen alacsonyabb összegen (155 dolláron) jegyzik, mint a tavaly decemberi csúcsnapon, amikor 203 dolláron állt a cég papírja. Bár arról megoszlanak a vélemények, hogy a presztízstermékeket forgalmazó amerikai vállalat a múlt héten tartott Macworld Expón mennyire nyűgözte le újdonságaival a világot, a részvényárfolyam zuhanásának nincs köze a rendezvényen elhangzottakhoz, sokkal inkább a csillapodni látszó amerikai tőzsdepánik az okozója.

Steve Jobs, az Apple első embere ennek ellenére, mondhatni szokás szerint rendkívül bizakodóan nyilatkozott a jövőt illetően és elégedetten értékelte az 2007-es év utolsó negyedévét, mely a vállalat 2008-as első pénzügyi negyedéve volt. A vállalat ebben az időszakban abszolút rekordnak számító, 9,6 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, míg az egy évvel korábbi időszakban 7,1 milliárd dollár folyt be a céghez. Tavaly év végén nagyjából 2,3 millió Macintosh számítógép fogyott (ennek nagyobbik része valamilyen MacBook noteszgép volt), ami hozzávetőlegesen 44 százalékkal nagyobb volument jelent, mint az előző év hasonló időszakában. Az Apple hordozható médialejátszóit, az iPodokat is jól vitték ugyanekkor, bár a 22 milliós darabszám épp csak egymillióval múlja felül a 2006-os év végi eladásokat.

Az Apple az év első negyedére (azaz a cég második pénzügyi negyedévére) jelentősen csökkenő; 6,8 milliárd dolláros várható árbevétellel számol, a szezonális hatások mellett vélhetően a kedvezőtlen gazdasági folyamatokkal is kalkulálva.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.