Csalódást okozott a Dell

Hirdetés

Nyolc százalékkal esett vissza a Dell papírjainak árfolyama, miután a világ legnagyobb PC-gyártója tegnap közzétette második negyedéves jelentését. A piac azért volt csalódott, mert a vállalat árbevétele hároméves negatív rekordot felállítva „csupán” 15 százalékkal emelkedett, és az újabb negyedéves prognózis is elmaradt az elemzői várakozásoktól. Pedig a július 29-ét megelőző három hónapban rekordszámú, 9,1 millió számítógépet adott el a cég, ám a riválisok életét megnehezíteni hivatott óriási árleszállítások kétélű fegyvernek bizonyultak.

A Dell 13,4 milliárd dollár árbevételt és 1,02 milliárd dolláros, részvényeként 41 centes profitot ért el. Kevin Rollins pénzügyi vezérigazgató a lassuló forgalomnövekedést kommentálva úgy fogalmazott: indokolatlanul agresszív árcsökkentésbe fogtak, darabonként 10-15 dolláros ártöbblettel már hozható lett volna a hiányzó többlet fele.

A jelenlegi negyedévre 14,1 és 14,5 milliárd dollár közötti árbevételt és 39-41 centes részvényenkénti profitot vár a vállalat – az elemzők ennél valamivel jobb számokat jósoltak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények