Újra elkapták a Prohardveren is nyomuló csalót

Mivel a szóban forgó csaló megkárosítottjai között jelentős számban szerepelnek a Prohadver olvasói is – épp ezért igyekeztünk minden eszközzel segíteni a rendőrség munkáját a nyomozás során –, valószínűleg sokakat tölt el elégedettséggel, hogy végre letartóztatták azt a férfit, aki a neten kínált termékekkel verte át „ügyfeleit”.

Hirdetés

A KaloHírek hírportál beszámolója szerint a tavaly már őrizetbe vett illető (erről az IT café is írt szeptemberben) nem ijedt meg ettől: „Ahogy az egyenruhások tudomására jutott, hogy N. Tamás szabadlábra kerülését követően folytatta a bűncselekmények elkövetését, azonnal keresni kezdték.”

A hivatalos jelentés szerint a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette N. Tamás 30 éves budapesti lakost. A férfi korábban az egyik weboldalon hirdetéseket adott fel különböző felhasználóneveken azzal, hogy telefont vagy számítástechnikai eszközt küld a megrendelőnek. A rendelkezésre álló adatok alapján a több mint 70 megrendelő a vételárakat megküldte az N. Tamás által megadott különböző – lakcímmel nem rendelkező személyek nevére kiállított – számlaszámokra, melyekről a pénzt a terhelt levette, azonban a megrendelt termékeket nem küldte meg, és így a sértetteket tévedésbe ejtve azoknak közel 5 millió forint kárt okozott.

Mint írják, a kalocsai rendőrök tudomására jutott, hogy a férfi szabadlábra kerülését követően újra folytatta a bűncselekmények elkövetését. Mivel ismeretlen helyen tartózkodott a férfi, a Kalocsai Rendőrkapitányság kiadta ellene a körözést.

Egy akcióban a kalocsai nyomozók 2015. február 10-én 15 óra 30 perckor Budapesten elfogták, és őrizetbe vették N. Tamást. A házkutatás során szerződéseket, készpénzt és különböző nevekre kiállított bankkártyákat találtak és foglaltak le a nyomozók.

A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Azóta történt

Előzmények