A 3D nyomtatás magyar nagyágyúja készítette a Trónok Harca babákat

A bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethű mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival készítették el.

A Trónok Harca sorozat hazánkban is nagyon népszerű, a magyarországi bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethű mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival készítették el. . A premierre készített 3D nyomtatott figurákat, családi címerekkel ellátott pénzérméket, könyvjelzőket a vendégek haza is vihették.



[+]

A gyártó, a a teljes egészében magyar tulajdonú CraftUnique 2014-ben egy közösségi finanszírozással indult, ahol néhány nap leforgása alatt a kitűzött cél több mint hatszorosát gyűjtötték össze. A cég már a kezdő kampány során eladott 500 darab 3D nyomtatót, tavaly közel 2000 darabot értékesített. A cég bevétele évről évre növekszik, 2018-ra az előző évhez képest 15%-os növekedést ért el, 560 millió Ft-ot. Az európai és amerikai sikerek után a hazai piacot is megcélozták, amely mára már jelentős, hiszen a bevételek több mint 15%-a hazai forrásból ered. A CraftBot számos díjjal bizonyította helyét a magyar és nemzetközi piacon. A nyomtató 2017-ben és 2018-ban a Plug N’ Play kategóriában hozta el az aranyérmet, ahol neves amerikai és ázsiai vállalatokat utasított maga mögé. A budapesti székhelyű cég maga fejleszti a nyomtató hardware és software részét is, illetve a hozzá kapcsolódó, de más gépekhez is ingyenesen letölthető slicer szoftvert is.



[+]

A Trónok harca bemutató nem az első kreatív együttműködése a CraftUnique-nak. A vállalat 3D CraftBot nyomtatóit korábban is használták olyan hollywoodi szuperprodukciókhoz, mint a Szárnyas fejvadász 2049, ahová teljesen élethű emberi testeket nyomtattak. Valamint különböző neves hazai előadók extrém színpadi produkcióihoz is készítettek már 3D kellékeket.

Azóta történt

Előzmények