Sikeres startupoktól tanulhatnak az egyetemisták

Háromnapos egyetemi előadássorozatot és egy intenzív hétvégi műhelyt rendez a héten a startup vállalkozásokról egyetemi és főiskolai hallgatók számára a Colabs Startup Center. Az első alkalom tegnap volt a MOME-n, ahol a design volt a középpontban, míg ma a Corvinuson, és holnap a BME-n az üzlet és a tech lesz a vezérfonal. Olyan előadók beszélnek a tapasztalataikról, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője vagy Fehér Gyula, az Ustream alapítója.

„A legjobb amerikai egyetemeken úgy gondolkodnak, hogy az igazi siker nem az, ha az egyetem után találsz magadnak egy jó állást, hanem ha megteremted magadnak a munkahelyet, amiről álmodtál. Ez a személet még nem honosodott meg itthon, pedig a bizonytalan gazdasági helyzetben különösen szükség lenn rá” – mondta el Bakó Zsolt, a program szervezője.

A diákok számára ingyenes előadássorozat célja az, hogy bemutassa a diákoknak, mit jelent belevágni egy nemzetközi piacra készülő startupba. A hétvégén az érdeklődő egyetemistáknak lehetőségük van kipróbálni magukat egy úgynevezett Startup Hétvégén, ahol a programozás, a design, az üzletfejlesztés és a marketing iránt érdeklődő hallgatókból frissen formálódott csapatoknak 54 órájuk van arra, hogy egy alapötletből kiindulva megalkossák egy vállalkozás prototípusát.

Azóta történt

Előzmények