Cisco Connect 2013: a megújuló Cisco Expo központi témája a jövő vállalata

A Cisco Expót elsőként Magyarországon rendezték meg 1999-ben. A hazai Cisco „találmánya” gyorsan elterjedt, és a magyar mintát követve Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia számos országában rendeztek és rendeznek hasonló találkozókat.

A Cisco eseménye volt Magyarországon az első, amelyre kizárólag online lehetett regisztrálni. Később ugyancsak elsőként alkalmazták a helyszínen az RFID, majd a vonalkódos, illetve ma már QR kódos beléptető rendszert. 2010-ben a Cisco Expo közönsége nemcsak hazánkban, hanem Európában is elsőként lehetett részese a jövőt előrevetítő virtuális találkozásoknak. Bár holografikus kivetítéssel napjainkban már számos formában találkozhatunk, mindez élő kommunikációra csak akkor válik alkalmassá, ha két helyszínt megfelelő informatikai hálózat köt össze. A Cisco ezt a kapcsolatot valósította meg Budapest és a kaliforniai San José között a TelePresence technológia segítségével, amely révén a színpadra életnagyságban kivetített személy valós időben, tökéletes képi és akusztikai összhangban jelent meg és beszélgetett hazai vendéglátóival.

Cisco Connect 2013

A 2013. évi Cisco Connect központi témája a jövő vállalata. A szervezők szerint a mobileszközök terjedése, a cloud, az erőforrások virtualizációja olyan trendek, amelyek nemcsak az informatikára, de a vállalati működés minden területére – gyártás, értékesítés, pénzügy, HR, logisztika, stb. – hatással vannak, az internetgeneráció belépése a munka világába pedig új lehetőségeket, de egyben kihívásokat is jelent. A 2012. decemberében megjelent Cisco Connected World Technology Report szerint a jövő munkavállalói minden eddigi generációnál agilisabbak, tájékozottabbak és fogékonyabbak – és ez csupán a kezdet. Ahogy egyre több eszköz, szenzor, élőlény és tárgy kapcsolódik az internethez, a kapcsolatok által létrejövő információ mennyisége és potenciális értéke exponenciálisan nő. Ezekre az információkra új szolgáltatások, alkalmazások és döntések alapozhatók.

A jubileumi konferencia nyitóelőadását Dirk Schlesinger, a Cisco Internet Solutions Business Group igazgatója tartja, aki a jövő vállalatával kapcsolatos innovációs elvárásokról és az azokban rejlő lehetőségekről beszél. Ezt követően Papp László, a Gartner magyarországi képviselője ismerteti a hálózati informatikát érintő főbb globális és regionális trendeket, kitérve ezeknek a magyar vállalatokat érintő hatásaira. Végül György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója a cég hazai piacon betöltött szerepéről és terveiről ad áttekintést.

A nyitóelőadásokat követően 4 technológiai szekcióban közel 50 előadás várja a résztvevőket az adatközpontok és a virtualizáció, a szolgáltatói hálózatok, az együttműködéses megoldások és videó, valamint hálózati alaptechnológiák témákban. Mindezek mellet az idei évben is külön szekcióban foglalkoznak a mély technológiai témákkal, Techtorial néven.

A Cisco Connect résztvevői számos élő demóval is találkozhatnak a konferencia helyszíneként szolgáló MOM Park legfelső szintjén. Videokonferencia segítségével beszélgethetnek banki szakértővel, a Cisco HealthPresence alkalmazásával orvosi távkonzultáción vehetnek részt, illetve kipróbálhatják a Cisco által fejlesztett virtuális próbafülke prototípusát, ahol átöltözés nélkül próbálhatnak fel különböző ruhadarabokat.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a konferencia weboldalán érhetők el.

Azóta történt

Előzmények