Cisco-hálózaton utaznak már a munkaügyi adatok

Hirdetés

A 2004. május 1-től elérhető Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis, az EMMA a Munka Törvénykönyvének hatálya alá tartozó mintegy 2,5 millió munkavállaló és az őket foglalkoztató több mint háromszázezer munkaadó naprakész munkaügyi adatait tartalmazza. A munkavállalók egy személyre szóló PIN-kód segítségével telefonon és az interneten keresztül is hozzáférhetnek saját adataikhoz, ellenőrizhetik, hogy munkaadójuk milyen feltételekkel jelentette be őket.

Az EMMA bevezetése felgyorsította az Állami Foglalkoztatási Szolgálat országos adathálózatának rekonstrukcióját, amely 174 kirendeltséget, a 19 megyeközpontot és a Fővárosi Munkaügyi Központot érintette. A rekonstrukció eredményeként a kirendeltségek, megyeközpontok valamint az országos központ között a Cisco hálózati technológiájára épülő számítógépes kapcsolat jött létre, amely lehetőséget biztosít az EKG-ra (Egységes Kormányzati Gerinchálózat) kapcsolódáshoz is. A fejlesztés következtében jelentősen növekedett a hálózati sávszélesség, és lehetővé vált a hálózatban az IPSec VPN szolgáltatások bevezetése, mely technológiával még biztonságosabbá tehető a hálózat. A nagy teljesítményű Cisco PIX, központi tűzfalrendszer segítségével ellenőrizhető, egypontos internet-hozzáférés valósult meg.

A Synergon Informatika Rt. végezte a tervezést és kivitelezést. A Synergon a projekt során annak az elvárásnak kívánt megfelelni, hogy egységes rendszert hozzon létre, azaz egységes eszközpark és konfiguráció legyen országszerte, amely a már meglévő név- és címkoncepción alapul. Az új eszközök biztosítják a biztonságos adatforgalmat, a forgalom-priorizálást, illetve lehetőséget nyújtanak az IP-alapú hangátvitel jövőbeni megvalósítására is. Az új routerek modulárisak, így további fejlesztéseket és bővítéseket is egyszerűen lehet majd végrehajtani a meglévő eszközök felhasználásával. Az alkalmazott technológia és hálózati struktúra biztosítja és megkönnyíti a hálózat jövőbeni adminisztrációját és menedzselését, valamint igény szerinti fejlesztését.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények