2019. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Már Chrome appként is elérhető az Office Online

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Microsoft ezzel a kis, de mégis jelentős lépéssel nagy lökést adhat az ingyenes, online kapcsolatot igénylő programcsomag elterjedésének, ami néhány új funkciót is kapott a legutóbbi frissítéssel.

Tegnap óta már a Google Chrome webáruházából is elérhetőek az Office Online alkalmazásai (Word, Excel, PowerPoint, OneNote), így azok, akik az ingyenes csomag funkcionalitásával is megelégszenek, mostantól már a tálcáról, a Chrome alkalmazások alól egy kattintással elindíthatják a webes appokat. Az Office Online természetesen eddig is működött Chrome alatt, de a Microsoft ezzel a lépéssel sokkal könnyebben elérhetővé tette ezt a szolgáltatását – arról nem is beszélve, hogy így végre a Chromebookok is kaptak egy (persze nem teljes értékű) Office-t.

Hirdetés

Gyorstesztem szerint a webes alkalmazások villámgyorsan indulnak, olyannyira, hogy ezen a téren szinte nincs is különbség az offline, SSD-ről futó Office és a webes verzió között. Kábeles és 3G kapcsolat mellett is ugyanolyan jól használható, és a felhasználók tekintélyes részét még ez a korlátozott funkcionalitás is bőven kiszolgálja, így a Microsoft ezzel a húzással komoly lendületet adhat az Office Online elterjedésének.


[+]

A fenti mellett néhány egyéb újdonság is bekerült a csomagba. A két legfontosabb talán az, hogy az Excel Online végre jobb VBA (Visual Basic for Applications) támogatást kapott, és már lehet megjegyezéseket beszúrni, szerkeszteni vagy törölni. Szintén hasznos fejlesztés a Word Online-ból már ismert Tell Me, ami gyakorlatilag egy fejlett, tartalomérzékeny súgó.

A Word Online-ban eddig csak létrehozni és törölni lehetett a megjegyzéseket, tegnap óta pedig a szerkesztés is működik. Továbbá, ha megosztott dokumentumról van szó, egyszerre többen is módosíthatják a megjegyzéseket. Listákat is könnyebb készíteni, a webes alkalmazás az asztalihoz hasonlóan érzékeli, ha a kurzor egy már létező lista alján van, és a szöveget automatikusan a lista egy következő elemeként illeszti be.


[+]

A PowerPoint Online némi teljesítménynövelést kapott, itt is megjelent a Tell Me, és finomítottak a szerkesztői nézeten is. A OneNote Online pedig végre képes nyomtatóra küldeni a benne tárolt jegyzeteket.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.