Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Már lehet jelentkezni a Challenge 24 idei versenyére

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A 14. Nemzetközi 24 órás Programozó Verseny az SAP Hungary főtámogatásával február elején indul.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) idén is meghirdette éves programozó versenyét, a Challenge 24-et.

Az idén 15 éves Challenge 24 mára Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számít. A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok idén a 2014. február 8-i hatórás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, mely május 2-4. között kerül megrendezésre. Jelentkezni a ch24.org címen lehet február 6-ig.

A Challenge 24-en az elmúlt években a világ legjobb programozói egyre nagyobb számban indulnak, köztük az egyik legnagyobb programozói közösségi portál (TopCoder) legjobb ranglista-pontszámokkal rendelkező tagjai is rendszeresen részt vesznek. Az erős nemzetközi közösség garantálja a verseny nívóját, és így nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is mérce lehet a Challenge 24. A nyertes csapat a verseny hagyományaihoz tartozó vándorkupa és gyűrűk mellett értékes tárgynyereményekre is számíthat, de rendszeresen díjazzák a hatodik helyezett csapatot is.

A Challenge 24-en részt vevő csapatoknak a verseny során gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van matematikai, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai, hálózati, mesterségesintelligencia-jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára is. Az elődöntő hat órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás nélkülözhetetlen a jó szerepléshez. Az előző verseny döntőjében olyan feladatokkal találkoztak a résztvevő csapatok, mint valódi lézervágó kezelése vagy kerékpáros küldönc irányítása virtuális térben.

A tizennegyedik verseny feladatsorát már szeptember óta írja az egyesület feladatírói csapata, akik idén már ötödik alkalommal vállalták el a verseny feladatainak kitalálását. Korábban ők is döntős versenyzők voltak.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők.

A versenyre február 6-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán: ch24.org.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.