CES: Vége az sms-pötyögésnek?

Hirdetés

A Samsung a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n bejelentette azt az új megoldását, amely a mobiltelefon használói számára lehetőséget nyújt a szavak szöveggé konvertálására. A beszédet szöveggé alakító (speech-to-text) technológia használatával a felhasználó saját beszédével „írhat” rövid szöveges üzeneteket. A Samsung bejelentése szerint a VoiceMode technológiával ellátott p207-es az első olyan telefon, amely a felhasználó szóbeli közléseit szöveggé fordítja le, így egyszerűsítve az sms-írást.


Samsung SCH-a890

Az a890-es telefonokban egy olyan, QuickPhrase nevű megoldás is bevezetésre kerül, amely megkönnyíti az üzenet címzettjének kiválasztását és egy előre beprogramozott, gyakran alkalmazott rövid üzenet aktiválását. Az üzenetek fogalmazása során a felhasználók úgy aktiválhatnak rövidebb kifejezéseket – például „Hívjon fel” vagy „Később visszahívom” –, hogy egyszerűen bemondják azokat a telefonba. Ezek automatikusan beépülnek az üzenetbe.

A Samsung szerint az új technológiák forradalmasítják az emberek és a vezeték nélküli telefonok interakcióit, hiszen az elküldésre szánt szöveg telefonra diktálásával jelentősen leegyszerűsíthetők az üzenetküldési folyamat lépései. A két új készülék – mely egyelőre kizárólag angol nyelven ért – február végén jelenik meg az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Előzmények