Hirdetés

Magyar innováció Ázsiában

A szolgáltatás, amely több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetőséget, abban is úttörő, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetővé, és nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

Szeptember végétől a Cellum által fejlesztett új, biztonságos és felhasználóbarát alkalmazással számos szolgáltatásért az eddiginél jóval kényelmesebben fizethetnek az okostelefonnal rendelkező thai felhasználók. A DTAC elektronikus fizetésre specializálódott leányvállalata, a Paysbuy nevét is viselő Mobile Credit Card applikációval Visa vagy MasterCard kártyájuk regisztrációja után nemcsak DTAC-es telefonszámlájukat, hanem víz-és villanyszámlájukat is mobiljukon rendezhetik a felhasználók. A számlákra nyomtatott QR-vagy vonalkód beszkennelésével az összeg azonnal kifizethető.

Az alkalmazás segítségével a kártyás mobilegyenlegek, az országban kapható több mint 20 féle feltöltőkártya, valamint a Skype, a Google Play és az iTunes egyenlegek is feltölthetők. A számlafizetés és egyenlegfeltöltés mellett már induláskor közel 30 kereskedőnél, köztük az ország egyik legnagyobb mozihálózatában, a közeli jövőben pedig további több ezer elektronikus kereskedelmi áruházban és létesítményében lehet fizetni a Cellum alkalmazásával.

„Thaiföld közel 70 milliós piac. 100 lakosra csupán 30 internetkapcsolat, de közel 150 mobil előfizetés jut, ráadásul minden második mobilozó okostelefont használ. Ők mostantól mobil bankkártyaként is használhatják a telefonjukat. Már ma 20 millió háztartás fizetheti így a közműszámláit és fizethet több tucat kereskedőnél, de az ügyfelek később több ezer helyen használhatják, vagy repülőjegyet is foglalhatnak. Ázsia üzletileg is varázslatos: a kontinensen három további országban vagyunk közel a bevezetésről szóló megállapodáshoz a partnereinkkel” – mondta el Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A DTAC 28 millió előfizetőjével és országos mobilinternet-hálózatával Thaiföld második legnagyobb mobilszolgáltatója, okostelefont használó ügyfelei száma a idén várhatóan eléri a 10 milliót. A Paysbuy a dél-kelet-ázsiai ország vezető online fizetési és e-pénztárca szolgáltatójaként több mint félmillió regisztrált felhasználóval rendelkezik és 10 ezer fölötti az online kereskedők száma, akikkel kapcsolatban áll. Az e-commerce cég 2007 óta a DTAC leányvállalata

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények