Univerzális tolvajkulcs az iOS-hez és az Androidhoz

Egy bűnügyi technológiával foglalkozó izraeli vállalkozás állítólag gyakorlatilag az összes védelmi mechanizmust semlegesíteni tudja.

Az IT café is beszámolt annak idején arról a hosszan elhúzódó küzdelemről, mely az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és az Apple között folyt, és amelynek tétje az volt, hogy az Apple feloldja-e az iPhone védelmi mechanizmusait, hogy a nyomozók hozzáférjenek egy bűnügyben lefoglalt iPhone tartalmához. Az Apple ezt megtagadta, végül az FBI egymillió dollárt fizetett egy harmadik félnek, akik elvégezték a munkát.

Hirdetés

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy ki szállította szükséges technológiát, de már a jogi birkózás során is szóba került egy izraeli vállalkozás neve, az USA hatóságainak szerződés alapján biztonsági technológiákat beszállító Cellebrite-é – akikről most a cég saját dokumentációja alapján azt állítja a Forbes riportja, hogy olyan eszközt fejlesztettek ki, mellyel szinte az összes, piacon lévő, iOS 11-et vagy régebbi verziót futtató iPhone, iPad, iPad mini, iPad Pro, iPod touch feltörhető, így beleértve az új iPhone X-et is.

A Cellebrite ezeken kívül meg tudja kerülni többek között a Samsung (Galaxy és Note), az Alcatel, a Google Nexus, a HTC, a Huawei, az LG, a Motorola, a ZTE stb. androidos készülékeinek védelmét is: az Advanced Unlocking Services állítólag meg tudja fejteni vagy ki tudja kapcsolni a PIN-kódot, a feloldómintát, a jelszavas képernyővédelmet, vagy a passcode-ot.

A Forbes utal rá, hogy a belbiztonsági minisztérium tavaly állítólag már használta is egy ügyben a Cellebrite technológiáját, ám erre nem hoznak bizonyítékot.

Az 1999-ben alapított vállalkozásnak egyébként a többi gyártmánya is hasonló jellegű, de az. egyik fő terméküket, a Universal Forensic Extraction Device (UFED) nevűt arra használják a hatóságok, hogy kinyerjék az adatokat és a jelszavakat a mobiltelefonokból.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények