Hirdetés

Idén is lesz BSidesBUD kiberbiztonsági konferencia Budapesten

2019. március 28-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferencia.

A BSidesBUD elnevezésű kiberbiztonsági konferenciát először a 2017-ben rendezték meg a Lurdy Rendezvényközpontban. Annak ellenére, hogy korábban még nem volt a BSides licenc égisze alatt konferencia hazánkban, az eseményre több mint 400 látogató volt kíváncsi. Az érdeklődés a 2018-as BSidesBUD esetében sem csökkent – írják közleményükben a szervezők.

Hirdetés

Az idei BSides Budapest konferencia összesen 14 előadással és 5 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Luxemburgból, Bulgáriából, Franciaországból, Kazahsztánból, Irakból, Ausztriából, Oroszországból és Németországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is. Szó lesz többek között a közösségi hálózatokról és az álhírek világáról, arról, hogyan legyünk pentesterek, hogyan keressünk pénzt legálisan szoftverhibák feltárásával, mire számíthatunk a kvantumkriptográfia területén, vagy arról, hogyan fejlesszünk exploitot. A kétórás workshopok résztvevői többek között megtudhatják, hogyan elemezzenek androidos alkalmazásokat kártékony kódok után kutatva, hogyan monitorozzák a teljes IT-infrastrukturájukat professzionálisan, hogyan alkalmazzanak biztonságos konténereket Kubernetesben, de külön workshopot szentelnek az OSQuery bemutatására is.

Újdonság a korábbi évekhez képest, hogy a konferenciaterem mellett egy expotér is kialakításra kerül majd, ahol a kiállítók, partnerek saját színpadot kapnak, így lehetőségük lesz esettanulmányokat, termékeket bemutatni.

Az eseményt a 15 éve működő Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.

A szervezők fontosnak tartják a kiberbiztonsági közösség támogatását is, ezért létrehoztak egy úgynevezett Hackademy ösztöndíjprogramot, ami a Hacktivity konferenciák esetében már két éve nagy sikerrel működik. Ennek értelmében 2019-től kezdve minden évben több mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az aktuális BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet nyújt a partnereknek (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@bsidesbud.com e-mail címen lehet.

A BSidesBUD2019-ről bővebb információ az esemény hivatalos weboldalán érhető el, az egyéni látogatói jegyek 12 500 forintba kerülnek. A 18 év alatti látogatók személyi igazolvány bemutatásával ingyen vehetnek részt a konferencián.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények